U Centru kreativnih industrija okrugli stol u sklopu projekta Inovaloca

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 12.05.2014. 17:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger/TeVž

U varaždinskom Centru kreativnih industrija danas je održan Dan otvorenih vrata, u sklopu kojega je predstavljen projekt INOVALOCA, nakon čega je održano i predavanje na temu socijalnog poduzetništva.

- Projekt INOVALOCA bavi se tematikom socijalnog poduzetništva, te je usmjeren je na integraciju stvaranja i društvenih i ekonomskih vrijednosti. Indirektno, projekt se bavi i smanjenjem nezaposlenosti te ranjivim društevnim skupinama. Dakle, projekt se bavi poticanjem novih oblika poduzetništva kroz jačanje inovativnog korištenja lokalnih resursa i zapošljavajem ranjivih društvenih skupina - o projektu vrijednom više 360 tisuća eura rekla je Nina Smiljanić, stručna suradnica u varaždinskom Tehnološkom parku i jedna od koordinatorica projekta.

 - Svrha projekta je osigurati uvjete za inovativnu upotrebu raspoloživih resursa lokalnih  resura i kreiranje novih radnih mjesta preko razvoja potporne okoline za nove oblike poduzetništva. Cilj projekta, kao i svakog projekta Tehnološkog parka Varaždin, je jačanje poduzetništva, jačanje konkuretnosti malih i srednjih poduzeća.

Kao predstavnik Varaždinske županije, koja je također prepoznala i podržala ovaj projekt, okupljenima se obratio i zamjenik župana Alen Kišić.

- U našoj županiji imamo 22.157 osoba s nekim od vidova invaliditeta i velika, velika većina njih nije zaposlena. Dakle, otprilike 11 tisuća nezaposlenih ima Varaždinska županija i velik udio toga čine osobe s invaliditetom. Iz tog razloga nam je posebno stalo da projekt društvenog poduzetništva uspije, kao i svi drugi projekti koji mogu pomoći - rekao je.

U vremenu od 14 do 16 sati održao se i okrugli stol na temu "Izazovi socijalnog poduzetništva, društveno odgovornog poslovanja i društvene odgovornosti", na kojemu su sudjelovati predstavnici Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Pravnog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, predstavnik prve etičke banke u Hrvatskoj i drugi.

Komentari