lijepa manifestacija

U centru Zagreba najavljena manifestacija „Urbanovo“

Objavljeno: 27.04.2022. 19:14

Zadnja izmjena: 27.04.2022. 19:15

U sklopu Dana Međimurske županije proteklog se vikenda u Cheese & Wine baru u Zagrebu održalo druženje zagrebačkih Međimuraca i njihovih prijatelja prilikom najave manifestacije "Urbanovo 2022.“

Nakon što se protekle dvije godine Urbanovo održavalo u ponešto izmijenjenoj verziji zbog pandemijskih uvjeta, vrijeme je da mu se vrati stari sjaj te da se što više ljudi izvan Međimurja upozna s ovom manifestacijom. Upravo je zato bilo predstavljeno u metropoli suradnjom Društva Međimuraca u Zagrebu, Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“  i Međimurske županije. Najavi manifestacije nazočio je župan Međimurske županije Matija Posavec te predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ David Štampar.

Svoja su vina, koja će biti dostupna i na samom Urbanovu, predstavile poznate međimurske vinarije Štampar, Preiner, Podrum Štrigova, Kerman, Medenjak Knehtl i Dvanajščak Kozol, a uz to, svi prisutni uživali su u mesu s tiblice i rezanoj šunki.

Samo Urbanovo tradicionalno će se održati u svibnju, i to od 13. do 15. svibnja kako bi se novoj generaciji vinskih hedonista prikazalo ono najbolje od međimurskih vinara na lokacijama u Štrigovi i Svetom Urbanu, a program pogledajte OVDJE.

Komentari