pročitajte detalje

U Cestici započeo projekt „Mlada aktivna CESTICA”, vrijedan gotovo 120.000 kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.05.2020. 12:54

Zadnja izmjena: 28.05.2020. 15:48

Foto: Dino Možek

U Cestici je s provođenjem započeo Projekt „Mlada aktivna CESTICA”, vrijedan gotovo 120.000 kuna. Projekt je to Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Varaždin s Općinom Cestica i Udrugom mladih hiperAKTIVNI kao partnerima, a čiji je cilj podizanje kvalitete života mladih u općini.

- Cestica ima aktivnu mladež, spremnu na velike izazove, a mi ih želimo potaknuti da budu aktivni sudionici u kreiranju općinske politike u raznim aspektima društvenog života. Osim za bolji život mladih, a koji oni sami najbolje znaju kakav žele da bude, njihovo sudjelovanje je važno i u rješavanju nekih društvenih problema i organizaciji civilnog društva – ističe načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

Projekt, između ostaloga, nudi besplatne edukacije mladih i njihovo uključivanje u volonterske programe. Udruga hiperAKTIVNI Cestica kroz svoj volonterski program provodi više aktivnosti, koje je predstavila Teodora Gerbus. Volonterski program uključuje provedbu radionice „Odgoj za humanost od malih nogu“ za djecu iz vrtića „Zeko“ Cestica, pomoć starijim osobama (cijepanje/spremanje drva, dostava, pratnja, druženje....) pomoć u organizaciji „Shelterfesta“ i drugih akcija koje su mladi dobrodošli sami predlagati.

Različite aktivnosti

Organiziraju se i besplatne jednodnevne edukacije, a mladi su pozvani o svemu se informirati na INFO točki za mlade koja se održava utrkom od 8 do 17 sati u prostorijama Općine Cestica.

Općina Cestica u sklopu će se Projekta aktivno uključiti u program za mlade. Načelnik Korotaj najavio je suradnju s koordinatorom mladih na pronalaženju mogućih poslodavaca za mlade na području općine. - Pritom ne mislimo samo na posao kao takav, nego i poduzetnike ili obrtnike koji mogu ponuditi edukaciju ili volontersko iskustvo. Napravit ćemo registar takvih poduzeća i OPG-a – najavljuje načelnik.

Na ovu će se temu izraditi i brošura na temu Potencijali mladih u Općini Cestica.

Već u lipnju je na rasporedu nekoliko aktivnosti iz Projekta „Mlada aktivna CESTICA”. Prva je na rasporedu, 6. lipnja interaktivna radionica „Volontiranje za zajednicu”, već desetak dana kasnije, 17. lipnja mladi će se, na radionici „Sigurni u vodi”, imati priliku educirati o svim zamkama koje prijete za ljetnog kupanja, a čija sezona uskoro počinje. Mjesec će završiti akcijom darivanja krvi, „Daruj krv, spasi život”.

Projekt „Mlada aktivna CESTICA” financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

 

Komentari