Ublažavanje mjera s radošću su dočekali svi slojevi stanovništva, a mogućnost druženja i okupljanja ponukala je obitelj Punčec iz Cestice na druženje konjanika i ljubitelja prirode.

Druženje je započelo jutarnjim okupljanjem sudionika susreta. Konjanici su se potom uputili do akumulacije HE Varaždin, poznatijeg kao ormoško jezero. Od tu se nasipom krenulo prema mostu u Otok Virju odakle se stiglo do predjela Benđika, na desnoj obali rijeke Drave. Uslijedio je odmor za konje i konjanike, a nakon okrjepe projahivanje je nastavljeno do ribičkog doma u Velikom Lovrečanu. Poslije kraćeg odmora sudionici susreta krenuli su na početnu poziciju u Cesticu. Prema riječima Adrijane Punčec, na druženju i projahivanju desnom obalom rijeke Drave, područjem Ribolovne zone Cestica, bilo je prisutno 12 konjanika. Susretu su tako bili nazočni konjari iz tri županije, grada Zagreba i susjedne Republike Slovenije.

Uz Varaždinsku županiju (općina Cestica i Maruševec), na susretu su sudjelovali i konjanici iz Krapinsko zagorske županije, (Bočaki, Mače, Začretje) i Zagrebačke županije (Sveti Ivan Zelima), a susretu se odazvao i  prijatelj Janko Belšak iz susjedne općine Zavrč čime je ovaj susret dobio i međunarodnu dimenziju, rekla je Adrijana i dodala: - Slijedeći susret konjara održat će se, u zavisnosti od sigurnosnih mjera vezanih uz koronavirus, kod jednog od sudionika susreta, najvjerojatnije na području Krapinsko zagorske županije.

 

Komentari

22.05.2020. 13:35h Zadnja izmjena: 22.05.2020. 13:37