pogledajte detalje

U Cestici s radom počinje osnovna Glazbena škola

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.05.2019. 11:46

Zadnja izmjena: 28.05.2019. 11:46

Rješenjem Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Glazbenoj školi Varaždin odobreno je izvođenje nastavnog plana i programa za početak rada područnog odjela osnovne glazbene škole u Cestici za instrumente klavir, violina, rog, truba i klarinet.

Početak rada osnovne glazbene škole u Cestici pokrenut je na inicijativu profesorice glazbe Gordane Kos Kolar, a osnivanje područnog odjela prihvatila je Glazbenog škola Varaždin te općina Cestica. Općina Cestica kupit će instrumente, prostorije za realizaciju nastavnog programa u zgradi OŠ Cestica omogućila je Varaždinska županija, a stručni dio, tj. nastavu realizirat će profesori Glazbene škole iz Varaždina. Za realizaciju otvaranja područnog odjela osnovne glazbene škole u Cestici zahvalnost upućujem ministrici Blaženki Divjak i djelatnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske kao i Davoru Matačiću, ravnatelju Glazbene škole Varaždin.

Audiciju za upis u prvi razreda osnovne glazbene škole u Cestici obavit će se 13. lipnja, a za istu se mogu prijaviti učenici koji polaze 1., 2. ili 3. razred osnovne škole. Na prijamnoj audiciji provjeriti će se glazbene sposobnosti kandidata, a po objavi rezultata 14. lipnja, svima koji su zadovoljili uvjete omogućit će se upis u dva termina, ujutro od 9-14 sati ili popodne od 16 19 sati. Osnovna glazbena škola traje 6 godina i njen završetak podudara se sa završetkom osnovne škole.

U sklopu pripreme za prijamnu audiciju i upis u Glazbenu školu u OŠ Cestica održat će se, u petak, 31. svibnja s početkom u 9 sati, ogledni koncert, a prije i nakon koncerta moći će se dobiti i informacije o prijamnoj audiciji, upisima i troškovima samog školovanja. Prijemna audicija za prvi razred održat će se 13. lipnja 2019.

Komentari