Drugi dani Bože Hlasteca počinju u četvrtak programom 'Kajem kroz kaj – Božo Hlastec u Varaždinu' u Palači Herzer u Varaždinu, s početkom u 19 sati.

Pjesme Bože Hlasteca kazivat će Snježana Hranić, Ksenija Mihin i Aleksandar Horvat. Sudjelovat će i pjesnici Zoran Perović i Đurđica Runtas iz Samobora te Tugomir Orak, Ružica Juras, Ružica Marusić-Vasilić, Zlata Bogović, Barica Pahić Grobenski i Slađana Benkus iz Varaždina.

Dan kasnije, u petak, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mladen Kerstner Ludbreg bit će otvorena izložba “Poezija umjetnosti”, a riječ je o izložbi slika inspiriranih Hlastecovim pjesmama. Otvorenje izložbe je u 18 sati, a u 18,30 sati počinje predavanje Jele Maresić pod nazivom “Pjesništvo Ludbrežanina Bože Hlasteca u književnojezičnom vrmenskom kontekstu”.

Treći dan trajanja programa, u nedjelju će se u Peterancu održati 'Galovićeva zima s Božom Hlastecom', a koja počinje u 14 sati.  U programu sudjeluju GKČ Mladen Kerstner, OŠ Fran Galović Peteranec, OŠ Fran Koncelak Drnje, “Konaki”, udruga za očuvanje kulturne i prirodne baštine Novog Virja, MH Ogranak u Koprivnici. U glazbenom dijelu sudjeluje Bemian duet i Mirna Kosec, učenica Osnovne glazbene škole Ludbreg.

U sklopu ovogodišnjih Dana Bože Hlasteca bit će održani i dječji programi. Tako će krajem tjedna, u četvrtak i petak u Gradskoj knjižnici i čitaonici “Mladen Kerstner” učenici četvrtih razreda imati sat kajkavskog jezika na temu jedne odbrane Hlastecove pjesme.

Program će završiti 26. siječnja u kinodvorani Centra za kulturu i informiranje programom za “Mališani Ludbrega Boži Hlastecu”. Program izvode dječji vrtići Radost, Smjehuljica i Iskrica, a početak je u 17 sati.

 

Komentari

17.01.2017. 09:32h Zadnja izmjena: 17.01.2017. 09:40

Foto: Grad Ludbreg