FOTO

U dječjoj fašničkoj povorci više od 400 novomarofskih mališana

Objavljeno: 06.02.2016. 11:59

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 09:08

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Gotovo četiristo mališana sudjelovalo je u subotu na “Dječjem fašniku v Marofu“ održanom ispred Kulturnog centra Ivan Rabuzin. maskirana povorka okupila se kod Gradskog dječjeg vrtića, a potom se kretala gradskim ulicama...

Vrhunac “Dječjeg fašnika v Marofu“ bio je na vanjskoj pozornici ispred Kulturnog centra gdje su predstavljene sve grupe kojih je zaista bilo mnogo.

- Ove smo se godine odlučili za nešto drugačiju organizaciju odnosno na „Dječji fašnik“. Klinci su se stvarno pripremali za današnju manifestaciju, a priprema maski trajala je mjesec dana. Organizacijski nije bio lagan posao jer smo ove godine promijenili mjesto održavanja „fašnika“ i bio je to test za sve nas – izjavila je Renata Horvatić iz Turističke zajednice Grada Novog Marofa.

Sudeći po broju posjetitelja i atmosferi koja je vladala na „Dječjem fašniku v Marofu“ test je položen s najboljom ocjenom.

Horvatić se osvrnula i na tradiciju „fašnika“ u Novom Marofu koja postoji već dugi niz godina.

- Do prošle godine dominirale su odrasle grupe što se tiče maskiranja, a ove smo se godine posvetili djeci – pojasnila je Horvatić koja očekuje da bi se iduće godine mogle ponovno odazvati starije grupe.

Također, moguće je proširenje „fašnika“, tako da će maškarada trajati dva dana. 

U organizaciju „Dječjeg fašnika v Marofu“ uključio se i Grad Novi Marof. Za sve posjetitelje osigurane su nezaobilazne krafne, kuhano vino i čaj, te dobra zabava.

Gradonačelnik Siniša Jenkač izjavio je da je „Dječji fašnik“ samo jedna u nizu manifestacija posvećena mladima. Podsjetio je da osnovna i srednja škola provode veliki broj izvannastavnih aktivnosti za mlade.

Dodao je da su tu i udruge mladih koje provode svoje aktivnosti za koje uvijek imaju potporu Grada.

Kako je to sve skupa danas izgledalo pogledajte  u galeriji fotografija:

Komentari