kulturna manifestacija

U Domu kulture u Čalincu održana je ''Jesen u Maruševcu''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.11.2017. 08:52

Zadnja izmjena: 20.11.2017. 08:52

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Klaruš iz Maruševca, jučer je u dvorani Doma kulture u Čalincu održana kulturna manifestacija ''Jesen u Maruševcu'' na kojoj su se kulturno-umjetničkim programom predstavile sekcije koje djeluju unutar KUD-a Klaruš.

Tradicionalnim plesovima maruševečkog kraja, Međimurja, Baranje, kao i s podravske koreografije, na pozornici Doma kulture u Čalincu nastupilo je preko 50 članova KUD-a Klaruš, a su građani mogli uživati i u podravskim plesovima vezanim uz običaj čehanja perja, kao i podravskim svatovskim plesovima, koje su za njih pripremili gosti iz KUD-a Širine iz Općine Novo Virje.

Jesen u Maruševcu pratili su predstavnici Općine Maruševec, načelnik Damir Šprem, njegov zamjenik Mario Klapša, predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar, vijećnici Općinskog vijeća, kao i predstavnici brojnih udruga iz općine i okolice. 

Načelnik Šprem tim je povodom najavio „Božićni sajam“ u sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec u subotu, 23. prosinca ove godine, na kojemu će sudjelovati domaće udruge, kao i one iz susjednih općina te pozvao građane da se odazovu događaju koji ćepridonijeti božićnom ugođaju i toplini.

 

Komentari