GRAD LEPOGLAVA

U Domu kulture u Lepoglavi u rad puštene novougrađene dizalice topline

Objavljeno: 27.09.2021. 18:30

Zadnja izmjena: 27.09.2021. 18:30

Grad Lepoglava zaključio je još jedan projekt koji će omogućiti korištenje ekonomski isplativijih i ekološki prihvatljivijih izvora energije.

Naime, u Domu kulture u Lepoglavi u rad su puštene dizalice topline zahvaljujući kojima će se, uz korištenje ekološki prihvatljivog energenta, troškovi grijanja na godišnjoj razini smanjiti za oko 40 %. Ugovorom definirana vrijednost nabavke i ugradnje dizalica topline te pripadajuće opreme u zgradi Doma kulture iznosila je 450 tisuća kuna, čemu treba pridodati i vrijednost PDV-a, a projekt je 60 % sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Uz korištenje ekološki prihvatljivog izvora energije, o čemu u Gradu Lepoglavi vodimo veliku brigu što smo potvrdili i brojnim prethodnim projektima, korištenjem dizalica topline u zgradi Doma kulture smanjit ćemo troškove grijanja i time ostvariti uštede. Uštede smo ostvarili i kod realizacije samog projekt budući da smo osigurali potpore iz drugih izvora financiranja - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je uz Damjana Županića, direktora TKIC-a, tvrtke koja upravlja zgradom Doma kulture i koja je izradila projekt, pustio u rad novougrađene dizalice topline.

Komentari