okupili se ljubitelji automobila

U Donjem Knegincu održan "Brzi i žestoki" najveći automoto događaj u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske

Objavljeno: 16.09.2018. 18:07

Zadnja izmjena: 16.09.2018. 18:12

Jučer je u Donjem Knegincu više od stotinu „tuniranih“ vozila iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine došlo na Brzi i žestoki Lumini Style Show u Trgovački centar Lumini.

Posebno iskustvo posjetiteljima je priuštio "DB drag" odnosno natjecanje u jačini automobilskih audio sustava. Zatim je na motociklu izvodio iznimno atraktivne vratolomije Radislav Mihajlov koji je rekao sljedeće:

- Uvijek dajem svoj maksimum bez obzira je li u pitanju trening, nastup ili natjecanje. Organizacija je bila na visokoj razini, a publika odlična - zaključio je Mihajlov

Mališani su po prvi put imali priliku sjesti za volan automobila. Uživali su u vožnjama autićima kojima su daljinski upravljali njihovi roditelji. Oni koji već imaju vozačku dozvolu, s užitkom su razgledavali stotinjak modificiranih vozila. Bilo je tu svih boja, oblika i prerada. Nekim je posjetiteljima najzanimljiviji bio „car limb“, spuštanje vozila.

Na najveći automoto događaj u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske tradicionalno dolaze i oldtimeri. Ove je godine u središtu pozornosti bio Cadillac Fleetwood Eldorado Convertible iz 1972. godine. Kao oličenje luksuza u svoje je doba nosio titulu Standard of the World. Dug je gotovo šest metara, a pokreće ga motor od 8200 kubičnih centimetara V8. Proizvedeno je svega oko sedam tisuća primjeraka tog automobila i malo ih je ostalo očuvanih do danas, pa su mnogi zaljubljenici u stara vozila sa strahopoštovanjem promatrali primjerak koji je stigao u Lumini.

Komentari