suradnja

U Drugoj gimnaziji održan prijem bivše učenice flautistice Lucije Stilinović

Objavljeno: 16.03.2022. 08:19

Zadnja izmjena: 16.03.2022. 08:19

Flautistica Lucija Stilinović, bivša učenica Druge gimnazije Varaždin posjetila je svoju bivšu školu i sastala se s ravnateljicom Zdravkom Grđan.

Razgovarale su o suradnji i budućim projektima mlade Varaždinke koji bi doprinijeli razvoju glazbene scene u gradu Varaždinu. Naime, Lucija Stilinović je uz završenu Muzičku akademiju u Zagrebu, diplomirala na Manhattan School of Music u New Yorku, SAD. Također, bila je studentica Kraljevskog konzervatorija u Antwerpenu u Belgiji gdje je završila dodiplomski studij i stekla bakalaureat. Tijekom studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu bila je na razmjeni studenata Erasmus na HKU Konzervatoriju u Utrechtu u Nizozemskoj.

U jesen 2021. Lucija je završila jednogodišnje usavršavanje na Music and Arts University of the city of Vienna u klasi Karl-Heinz Schütza, solo flautista Bečke opere i filharmonije. 

- Ugodan i konstruktivan razgovor ostavio je pozitivan dojam u nadi da će njezina ulaganja u obrazovanje iskoristiti naša zajednica na obostrano zadovoljstvo. Profesionalni uspjeh bivših učenika i njihovi posjeti veliko je zadovoljstvo i ponos u Drugoj gimnaziji Varaždin - rekla je ravnateljica.

Komentari