izložene su u hodniku

U Drugoj gimnaziji otvorene dvije izložbe fotografija članica Fotogrupe 2G

Objavljeno: 20.02.2020. 09:40

Zadnja izmjena: 20.02.2020. 09:40

Za članove Fotogrupe 2G iz Druge gimnazije ova je srijeda bila značajna jer su postavljene i javnosti predstavljene izložbe fotografija "Nada" i „Slatko, slađe, najslađe“.

Izložbe su to Magdalene Cestar, Veronike Koprek i Žive Žigmund, te mladih foto nada Kaje Blaguški i Maje Cepanec, a fotografije su izložene na ulazu u školu, u prvom hodniku. Izložbe možete pogledati svakim radnim danom škole.

Veća izložba, „Nada“, djelo je suradnje fotogrupe i Dječjeg vrtića „Latica“ iz Klenovnika čiji su polaznici bili modeli za prisjećanje na radost i ljepotu djetinjstva. - „U vrtiću u Klenovniku bili smo ugodno dočekani mahanjem s prozora. Na shootingu nam je bilo jako zabavno, ipak smo bili u vrtiću okruženi malcima što je bilo osvježavajuće u kontrastu na srednju školu i obavezu da budemo odrasli. Osobno mi je posebno lijepo bilo vidjeti kako se otvaraju i opuštaju tokom razgovora, vesele igri, koliko su radoznali, ali prije svega koliko ljubavi imaju jedni prema drugima.“ - rekla je jedna od autorica Živa Žigmund. Djevojke su prilikom otvaranja izložbe zahvalile svima koji su im omogućili da naprave ovu izložbu i koji su im bili podrška.

Ravnateljica škole Zdravka Grđan prilikom otvaranja izložbi istaknula je svu vrijednost rada fotogrupe za društveni život škole i medije, te je najavila suradnju s hrvatskom školom u Pečuhu u Mađarskoj koja će ujedno biti i prva stanica ove izložbe izvan prostora Druge gimanzije.

Komentari