općina breznički hum

U drugoj polovici godine kreću radovi na glavnoj cesti od Huma do Breznice

Objavljeno: 02.05.2022. 11:56

Zadnja izmjena: 02.05.2022. 11:56

Temeljem odluke Hrvatskih cesta iz 2018. godine, predstavljen je projekt izvanrednog održavanja kolnika na državnoj cesti D3 Breznički Hum - Breznica.

Kako navode iz Općine Breznički Hum, riječ je o glavnom cestovnom pravcu stare ceste za Zagreb, a prometnica će obuhvatiti dvije trase ukupne duljine 2.300 metara, uz koju će se urediti oborinske vode i izgraditi pješačke staze. Trenutno je u postupku javna nabava kako bi se pronašao najpovoljniji izvođač, a početak radova, koji će u potpunosti biti financirani sredstvima Hrvatskih cesta, očekuje se u trećem kvartalu tekuće godine.

- Osnovni cilj ovoga projekta poboljšanje je uvjeta prometovanja na navedenom području sa svrhom što sigurnijeg odvijanja prometa, pogotovo onog pješačkog. Projektirana širina pješačkih staza iznosit će 1,6 metara a ugradnjom rubnjaka biti će denivelirana za 15 centimetara u odnosu na kolnik, te će ujedno tako biti riješeno pitanje odvodnje oborinskih i slivnih voda s kolnika, staza i padina otvorenim jarcima, betonskim kanalicama te dijelom i oborinskom kanalizacijom - rekao je načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

Komentari