dobre vijesti

U drugoj polovici godine očekuje se početak radova na Dječjem vrtiću Radost u Ludbregu

Objavljeno: 21.02.2024. 13:58

Zadnja izmjena: 21.02.2024. 13:58

Foto: Arhiva

Dječji vrtić Radost posljednjih je godina promijenio vizuru, povećani su smještajni kapaciteti, ali je ujedno i povećana kvaliteta boravka djece u vrtiću, ističu iz Grada Ludbrega.

U drugoj polovici 2024. godine očekuje se početak radova na rekonstrukciji i opremanju vrtića.

-Dječji vrtić prošao je već na dva natječaja, građevinska dozvola je ishođena, ide objava javne nabave za izvođače radova tako da početak radova očekujemo u drugoj polovici godine. Time ćemo zapravo završiti uređenje vrtića i poboljšati kvalitetu boravka djece. Nećemo toliko učiniti na povećanju kapaciteta već jednostavno smo usmjereni na kvalitetu boravka djece – kazao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Gradu Ludbregu za taj su projekt odobrena bespovratna sredstva za dogradnju, rekonstrukciju i opremanje vrtića u iznosu od 487 tisuća eura. 

– Proširujemo vrtić i na zgradu političkih stranaka. Postojeći objekt , samu zgradu političkih stranaka, nažalost zbog njegovog stanja u unutrašnjosti moramo srušiti, ali na tom će dijelu nastati novi dio vrtića koji će biti povezan sa dosadašnjom zgradom vrtića. Uredit će se i vrtićko dječje igralište kako bi bilo sigurno i funkcionalno za broj djece smješten u vrtiću. – kaže ludbreški gradonačelnik i dodaje kako će Grad Ludbreg i u narednom razdoblju biti podrška i privatnim vrtićima.

Komentari