U Elektrostrojarskoj školi održana stručna konferencija u okviru projekta CENT

Objavljeno: 21.09.2013. 19:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: varazdinska-zupanija.hr

U Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu održana je stručna konferencija pod nazivom „Primjeri dobre prakse u provedbi programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja na području mehatronike“, koja se organizira u okviru projekta „CENT – centar izvrsnosti za nove tehnologije“.

Projekt provode Elektrostrojarska škola Varaždin u partnerstvu s Tehničkom školom Nikola Tesla iz Vukovara te Fakultetom organizacije i informatike Varaždin.

Cilj ovog hvalevrijednog projekta jest promoviranje izvrsnosti i inovativnosti u provođenju različitih oblika strukovnog obrazovanja, kao i osposobljavanja na području mehatronike s naglaskom na inovativni pedagoško-didaktičko-metodički pristup.

U projekt je uključen i razvoj e-učenja za provođenje redovnog programa, izvannastavnih aktivnosti na području mehatronike u srednjoj strukovnoj školi te u drugim organizacijama koje provode ovakav tip osposobljavanja, kao i mogućnost za daljnje promicanje rodno osviještene obrazovne politike na područjima elektrotehnike, strojarstva i računarstva.

- Osnovna ideja projekta bila je unapređenje stručnih, organizacijskih i materijalnih kapaciteta kroz uvođenje inovativnog školskog kurikuluma u području mehatronike, a potom i razmjena iskustva, umrežavanje te suradnja s gospodarskim subjektima i visokoškolskim institucijama - rekao je ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos, istaknuvši kako je u projekt uloženo mnogo truda, vremena i volje, te kako su rezultati projekta vrlo pozitivni.

Nabava opreme i stručno osposobljavanje, razvoj inovativnih izbornih modula, izrada nastavnih materijala, pilotiranje izbornih modula, proučavanje slučaja, kao i terenski dio kroz pilot ljetni kamp, nadalje, akcijsko istraživanje, izradu poslovnog plana i na kraju stručnu konferenciju, faze su unutar kojih se projekt provodio.

Osim partnera projekta na konferenciji su prisustvovali i članovi projektnog tima Zoran Busija, Krunoslav Grudiček, Zlatko Kunštek, vanjski suradnik Nenad Vakanjac.

Komentari