10. dani pere

U Etno parku Greben u Madžarevu ovog vikenda priprema se gastronomska manifestacija

Objavljeno: 21.05.2024. 09:29

Zadnja izmjena: 21.05.2024. 09:29

Dani pere tradicionalna su manifestacija Etno udruge Greben iz Madžareva. Ove godine doživjet će svoje 10. izdanje u prekrasnom ambijentu Etno parka Greben i to ovog vikenda, 25. svibnja. 

Ovo događanje spoj je gastronomije, povijesti i kulture s posebnim naglaskom na tradiciju i očuvanje običaja novomarofskog kraja. Pera je tradicionalni kolač koji se pripremao u svakodnevnom životu ovdašnjeg stanovništva, a ova vrijedna udruga nastoji očuvati njezinu pripremu i konzumaciju od zaborava.

Manifestacija započinje u 15 sati, a posjetitelji su pozvani da svoju peru donesu na ocjenjivanje. Najbolje očekuju vrijedne nagrade. U samom parku moći će se i vidjeti priprema pere te bogat kulturno - umjetnički program, dodaju organizatori. 

- Ako dolazak na Dane pere želite učiniti još zanimljivijim, udruga Mladi za Marof i njihova planinarska sekcija organizira planinarski pohod iz Madžareva do Velikog Lubenjaka na Grebengradu nakon kojeg slijedi odlazak u Etno park Greben na samo događanje. Organizatori mole da se automobili ostave kod škole i crkve u Madžarevu - poručuju. 

Komentari