FIGHT CLUB KOVAČIĆ

U FC Kovačić stigle dvije titule: Emanuel Šprem i Matej Kos prvaci Europe!

Objavljeno: 18.03.2019. 14:47

Zadnja izmjena: 18.03.2019. 14:47

Budimpešta je u subotu,16. ožujka bila domaćin Europskog prvenstva u K1 i K1 light disciplini.

Iz FC Kovačić nastupili su Emanuel Šprem u kategoriji kadeta, Matej Kos u kategoriji juniora i Miki Marinić u veteranskoj konkurenciji.

Emanuel Šprem u prvom kolu pobjedio je Varga Dmitar  iz Rumunjske da bi u finalu 3:0 bio bolji od predstavnika Mađarske Karlo Abela.

Najbolji hrvatski savate junior Matej Kos pokazao je da uz savate vrlo dobro radi i K1 disciplinu. U prvom kolu  prekidom u drugoj rundi pobjedio je domaćeg borca Kiss Leventea,  a u finalu nokautom u prvoj rundi pobjedio Korpusov Andria iz Ukrajina.

Miki Marinić u polufinalu gubi na bodove od kasnijeg osvajača zlata iz Mađarske. 

Matej Kos i Emenuel Šprem dio su vrlo uspješne škole Fight Cluba Kovačić koja je godinama u hrvatskom vrhu borilačkih sportova. Emanuel Šprem pohađa prvi razred Druge gimnazije Varaždin i odličan je učenik. Pet puta je prvak Hrvatske u savateu, osvajač Svjetskog kupa u savate boksu, viceprvak svijeta kao kadet u light contactu, osvajač brojnih turnira u savate boksu i sada je postao prvak Europe u K1 light disciplini. Matej Kos učenik je drugog razreda Prve gimnazije Varaždin, odličan je učenik, trostruki je prvak Hrvatske u savate boksu, treći na Svjetskog prvenstva u savate boksu, vice prvak Europe u savate boksu, proglašeni najboljim hrvatskim juniorom u savate boksu, osvajač Svjetskog kupa u savate boksu, međunarodnih turnira u Crikvenici, Zagrebu, Zalaerszegu te je sada postao i prvak Europe u K1. 

 

FC Kovačić poznat po radu s mladima

Škola FC Kovačič trenutno broji preko 70 boraca od kojih je 90 posto u mlađim dobnim skupinama, te redovito svaki dan treniraju u prostorijama kluba u Areni Varaždin. Prošle godine škola FC Kovačić osvojila je 208 medalja sa domaćih i međunarodnih natjecanja, a ove godine su na dobrom putu da taj uspjeh i ponove.

Komentari