Inovativni učenici

U finalu natječaja “Ideja godine“ čak četiri projekta srednjoškolaca iz Varaždinske županije

Objavljeno: 29.03.2016. 18:40

Foto: Prva gimnazija Varaždin

Nakon dva i pol mjeseca od otvaranja projekta ovih dana proglašeno je 10 najboljih pristiglih projekata “Ideja godine 2016.“ portala Srednja.hr. Oboren je prošlogodišnji broj prijava po broju timova, učenika i škola koje sudjeluju u projektu, a među finalistima su četiri projekta iz Varaždinske županje...

Deset timova koje su odabrali članovi žirija sastavljenog iz Visokog učilišta Algebra, Visokog učilišta Effectusa i organizatora srednja.hr pozvani su na predstavljanje svojih ideja u četvrtak, 31. ožujka u prostorima Visokog učilišta Algebra.

Svim finalistima bit će osiguran smještaj u hostelu, a sljedeći dan ide se u obilazak tvrtki prijatelja projekta Croteam i Rimac Automobili.

Radovi su ocijenjeni u sedam kategorija, a između prispjelih u finalu je iz Varaždinske županije završilo čak četiri projekta:

“Traffic Safety System (TSS)“ - Petar Benko i Marko Štefulj, Strojarska i prometna škola Varaždin, mentorica Ana Marketin-Sedlar.

“Trio Fantastico“ - Ivan Jovanović, Emilly Zember, Antonio Vlahović, Srednja škola Ludbreg, mentor Željko Posavec.

“UNI“ - Janja Djura, Gabrijela Kajzogaj, Paula Petak, Srednja škola Ludbreg, mentorica Irena Vađunec, te „EKDL“ - Lorena Brašnić, Ema Klara Vidović, Dea Radek, I. Gimnazija Varaždin, mentorica Kristina Oršić Manojlović.

Komentari