glazbena škola varaždin

U Glazbenoj školi će se po šesti put održati Dani Josipa Klime, evo programa

Objavljeno: 24.02.2023. 14:02

Zadnja izmjena: 24.02.2023. 14:02

U Glazbenoj školi u Varaždinu će se od 2. do 4. ožujka po šesti put za redom održati Dani Josipa Klime, po jednom od najvećih hrvatskih violinista 20. stoljeća.

Naime, Klima je bio jedan od prvih crossover glazbenika, u vrijeme kada taj pojam još nije ni postojao. I upravo je crossover tematska okosnica ovogodišnjih Dana Josipa Klime. Manifestacija obuhvaća majstorske radionice, okrugli stol, predavanja i koncerte. Majstorske radionice vodit će ugledni glazbenici i pedagozi Goran Končar, međunarodno ugledan violinist i profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, zatim čelist David Grigorian, profesor na akademijama te jedan od najuglednijih jazz pijanista i crossover glazbenika današnjice. 

Program je predviđen prvo za okrugli stol u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu, 02. ožujka s početkom u 12 sati gdje će se pričati o Crossoveru. Nakon toga će od 02. do 04. ožujka održati program u Glazbenoj školi Varaždin. , gdje će natupati Goran Končar na violoni te će David Grigorian i David Gazarov odsvirati jazz improviozaciju na klaviru. Određeno je i predvanje, 3. ožujka od 10 do 18 sati u maloj koncertnoj dvorani glazbene škole, o tonskom nijansiranju i utjecaja žica za zvuk violine. Za kraj, 03. žujka od 15.00 do 16.00 sati, održati će se Accord Case.

Komentari