općina gornji kneginec

U Gornjem Knegincu odobrene "uskrsnice" i inicijativa za Turističkom zajednicom

Objavljeno: 26.03.2022. 09:13

Zadnja izmjena: 26.03.2022. 09:13

U prostorijama Vatrogasnog centra Kneginec održana je sjednica vijeća Općine Gornji Kneginec gdje je, između ostalog, odobrene "uskrsnice" i inicijativa za novom Turističkom zajednicom

Na prijedlog načelnika Gorana Kaniškog Općinsko je vijeće prihvatilo Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima, nezaposlenima i korisnicima zajamčene minimalne naknade. Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 150 kuna bit će isplaćena umirovljenicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Varaždin i nezaposlenim osobama prijavljenim u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine. Podjela "uskrsnica" bit će od 11. do 13. travnja.

Poseban je naglasak bio i na Odluku o potpisivanju Sporazuma o suradnji na osnivanju Turističke zajednice "Varaždinski bregi". Ovom se odlukom stvara mogućnost za osnivanje nove Turističke zajednice koja će obuhvaćati Općine Gornji Kneginec, Beretinec, Sveti Ilija i Vidovec. Iako Općina Gornji Kneginec ima vlastitu Turističku zajednicu, nove zakonske odredbe omogućuju povećanje djelokruga turističkih zajednica na više lokalnih samouprava kao i mogućnost za dobivanje sredstava Ministarstva turizma i sporta za osnutak istih. 

Komentari