održana prva radionica

U Gornjem Knegincu započeli s postupkom izrade Strategije razvoja turizma

Objavljeno: 27.10.2018. 08:41

Zadnja izmjena: 27.10.2018. 08:42

Općina Gornji Kneginec započela je s postupkom izrade Strategije razvoja turizma općine Gornji Kneginec, s ciljem uklanjanja razvojnih prepreka te iskorištenja turističkih potencijala. Razvojem turizma pridonijeti će se razvoju gospodarstva, zapošljavanju te povećanju kvalitete života u općini Gornji Kneginec.

Temeljem prijave na natječaj, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, odobrila je Općini Gornji Kneginec iz mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, financijska sredstva u iznosu od 62 tisuće kuna za projekt izrade općinskog Strateškog plana razvoja turizma. Izrađivač strateškog plana je tvrtka Međunarodna agencija za razvoj-MARA iz Varaždina.

U petak, 26. listopada održane su dvije radionice na temu izrade analize stanja i formiranja vizije razvoja, a za potrebe što kvalitetnije izrade Strateškog plana razvoja turizma Općine Gornji Kneginec. Prva radionica održana je u 11 sati sa predstavnicima zainteresiranih obrta i poduzeća, a druga, u 13 sati, sa predstavnicima udruga građana koje djeluju na općinskom području.

Komentari