GORNJI MIHALJEVEC

U Gornjem Mihaljevcu otvorena nova ljekarna

Objavljeno: 23.06.2021. 14:35

Zadnja izmjena: 23.06.2021. 14:35

Mještanima općine Gornji Mihaljevec od ovog je tjedna na raspolaganju nova zdravstvena usluga - otvorena je Ljekarna Gornji Mihaljevec.

Ljekarna Gornji Mihaljevec nalazi se u obnovljenim prostorima bivše zgrade Poljoprivredne zadruge u Gornjem Mihaljevcu te je to jedanaesta ljekarnička jedinica županijske ustanove Ljekarne Čakovec. Ravnateljica Ljekarne Čakovec Andreja Knežević otvorila je ljekarničku jedinicu otvorila zajedno s županom Međimurske županije Matijom Posavcem i načelnikom Općine Gornji Mihaljevec Goranom Lovrecom. Prostor veličine 90 m2 u kojem je ljekarna smještena u vlasništvu je Općine te je u potpunosti obnovljen i prilagođen osobama s invaliditetom.

- Ovaj projekt ogledni je primjer dobre suradnje svih institucija lokalne samouprave. Detektirali smo problem, pronašli rješenje i žurno ga realizirali. Željeli smo olakšati stanovnicima Gornjeg Mihaljevec te im ponuditi kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu. - rekao je župan Posavec.

Ljekarna Čakovec izdvojila je 200 tisuća kuna za adekvatnu opremu nove ljekarničke jedinice, a radno vrijeme prilagođeno je radnom vremenu ostalih ambulanti na području općine. Parnim datumima od 7 do 14:30 sati, neparnim datumima od 12 do 19:30 sati, a Ljekarna će raditi i svake četvrte subote u mjesecu od 8 do 13 sati.

Komentari