''Max sucht den Superstar II''

U Gospodarskoj školi jučer se održao talent show - učenici i studenti glumili i pjevali na njemačkom jeziku

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.05.2017. 17:00

Zadnja izmjena: 28.05.2017. 11:05

Jučer se u Gospodarskoj školi Varaždin okupilo doista puno ljudi. Svi su došli vidjeti vidjeti kako će učenici i studenti pjevati i glumiti i to sve na njemačkom jeziku. Naime, već se treću godinu zaredom održao talent show ''Max sucht den Superstar II''. Cilj ovog natjecanja jest promocija i učenje njemačkog jezika i kulture. 

Na početku su između ostalih pozdravne govore održale ravnateljica Gospodarske škole Katica Kalogjera Novak te organizatorica natjecanja, prof. Melanija Klarić. Iako je ovaj show prvenstveno zabavnog i poučnog sadržaja, podijelile su se i neke nagrade. Prvo mjesto osvojila je SŠ Valpovo,odnosno učenica Meri Andraković. Nagradu za posebni umjetnički dojam dobila je Vanja Jelača koja je na njemačkom otpjevala Oliverovu ''Cesaricu''. Treba napomenuti kako su ona i njezina prijateljica same napravile prijevod i aranžman.

Osim showa, organizirani su bili i popratni sadržaji: izložba cvijeća SŠ Srboretum Opeka, izložba učeničkih radova Srednje strukovne škole Varaždin te humanitarna prodaja časopisa ''Ulične svjetiljke'' za beskućnike.

Komentari