poljska kao zemlja partner

U Gospodarskoj školi Varaždin obilježen eTwinning dan - učenici radili poljske specijalitete

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.06.2018. 14:52

Zadnja izmjena: 07.06.2018. 14:53

U utorak je u Gospodarskoj školi Varaždin obilježen eTwinning dan.Tom prigodom održana je degustacija specijaliteta poljskih projektnih partnera kao i prezentacija rezultata eTwinning projekta  „Visit and Taste“  („Posjeti i kušaj“) na oglasnoj ploči škole.

Učenici 1 V razreda pripremili su u kuharskom praktikumu dva poljska specijaliteta projektnih partnera iz gradića Bobowa i Bilgoraj u Poljskoj tako da su svi učenici i nastavnici škole imali priliku degustirati poljski kuglof od mrkve i cikle i poljski kruh od hajdine kaše. Na isti način poljski partneri pripremili su i degustirali varaždinske klipiće. Ovim događajem obilježen je završetak eTwinning projekta „Visit and Taste“ u kojem je sudjelovalo tridesetak učenika Gospodarske škole pod mentorstvom prof. Biserke Zajec i Irene Ipša.

Ovaj projekt koji se sastoji od dvije teme: turizma i gastronomije trajao je od studenog 2017. godine do lipnja 2018. a u njemu je sudjelovalo oko stotinjak učenika i 11 nastavnika iz četiri poljske, jedne francuske i jedne hrvatske strukovne škole (Gospodarska škola Varaždin). Neki od ciljeva ovog projekta bili su povećanje motivacije učenika za učenje stranog jezika, poticanje interesa za europsku i lokalnu kulturu, promicanje tolerancije, poboljšanje jezičnih vještina kod učenika kao i upoznavanje stranih kultura, običaja, tradicija i gastronomije.

Tijekom ovog projekta učenici Gospodarske škole izradili su video uradak u obliku turističkog vodiča grada Varaždina, snimili mnoge fotografije, napisali i razmjenili recepte tradicionalnih lokalnih specijaliteta, razmjenili razglednice, izradili Prezi prezentaciju turističkih atrakcija grada Varaždina, i na kraju pripremili tradicionalna jela projektnih partnera. Osim poboljšanih komunikacijskih vještina na engleskom jeziku učenici Gospodarske škole su se imali priliku usavršiti i u informacijsko-tehnološkim vještinama koristeći razne web alate tijekom projekta (mentimeter, padlet, prezi i movie maker).

Komentari