OSMAŠI UPOZNAJU SREDNJE ŠKOLE...

U Gospodarskoj školi Varaždin počela kampanja „Odaberi svoju školu“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.04.2018. 16:21

Zadnja izmjena: 17.04.2018. 16:21

U organizaciji Varaždinske županije jučer je u Gospodarskoj školi Varaždin počela kampanja „Odaberi svoju školu“, na kojoj se učenicima završnih razreda osnovnih škola predstavljaju sve srednje škole u Varaždinskoj županiji.

Učenici i njihovi roditelji tako mogu na jednom mjestu čuti sve o programima i mogućnostima koje nude srednje škole, a svaki učenik dobiva promotivnu knjižicu s kratkim informacijama o svakoj srednjoj školi, upisnim kvotama i rokovima. Uz predstavnike škola, više od 700 učenika i roditelja iz Varaždina, Vinice, Cestice, Petrijanca, Sračinca i Trnovca jučer je pozdravio zamjenik župana Tomislav Paljak.

U ime partnera na ovom projektu učenike je pak pozdravio Dragutin Gložinić, predsjednik HGK, Gospodarske komore Varaždin, Branka Šaško, v.d. predstojnice Zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin i Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije. Zamjenik župana je naglasio važnost  ove kampanje kako bi se učenici, ali i njihovi roditelji na vrijeme upoznali s srednjoškolskim ustanovama.

- Ovom prilikom želim naglasiti kako naša Županija ogromni dio financijskih sredstava ulaže u obrazovanje, a rezultati su jako vidljivi. Svim učenicima želim puno sreće kod upisa u željena zanimanja – rekao je zamjenik župana Paljak.

Kampanja ove godine traje od 16. do 19. travnja, a danas se održala u Srednjoj školi Ivanec za 400-tinjak učenika iz Ivanca, Lepoglave, Radovana, Klenovnika, Kamenice, Višnjice, Bednje, Vidovca, Tužnog, Maruševca i Voće. U srijedu, 18. travnja, u sportskoj dvorani OŠ Ludbreg okupit će se učenici iz  Ludbrega, Velikog Bukovca, Svetog Đurđa, Martijanca, Varaždinskih Toplica, Svibovca, Jalžabeta i  Šemovca. Zadnji dan kampanje rezerviran je za Novi Marof i učenike osmih  razreda iz Novog Marofa, Podruta, Ljubešćice, Beletinca, Svetog Ilije, Gornjeg Kneginca, Brezničkog Huma, Visokog i Bisaga.

Inače, osme razrede ove godine završava 1690 učenika, a u prvim razredima srednjih škola nudi im se 2100 mjesta u 70-ak različitih zanimanja.

Komentari