za obnovu društvenih domova..

U Grad Novi Marof stiže 300 tisuća kuna iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.05.2018. 11:28

Zadnja izmjena: 18.05.2018. 11:35

U Grad Novi Marof stižu nova bespovratna sredstva iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a riječ je o čak 300 tisuća kuna namijenjenih za adaptaciju triju domova na području Grada. Ugovor o dodjeli sredstava u srijedu je u Zagrebu s ministricom Gabrijelom Žalac potpisao novomarofski gradonačelnik HDZ-ov Siniša Jenkač.

Radi se o sufinanciranju projekata prema Programu podrške regionalnom razvoju, a iznos od 300 tisuća kuna namijenjen je za obnovu društvenih domova u Orehovcu, Završju Podbelskom i Sudovcu.Ovime se nastavlja uređivanje društvenih domova na području Grada Novog Marofa u što je u posljednjih nekoliko godina uloženo više od milijun kuna.

– Zahvaljujemo resornom Ministarstvu i ministrici Gabrijeli Žalac što nas i ove godine financijski prate u našim projektima. Zahvaljujući danas dobivenim sredstvima te izdvajanju i iz našeg proračuna krećemo u uređenje tri spomenuta društvena doma. Uredit će se fasada i krovište, zamijeniti prozori, urediti unutrašnjost, kuhinja, sanitarije. Domovi će imati svoju funkciju i moram dodati da sam zadovoljan tijekom uređenja što znači da se uskoro moći pojačano koristiti, a to je glavna namjera – izjavio je novomarofski gradonačelnik Jenkač.

Osim Grada Novog Marofa još su 22 jedinice lokalne samouprave dobile sredstva iz spomenutog te Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Tako je za razne projekte na području Varaždinske županije Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo 4,4 milijuna kuna.

Komentari