povodom odličnih rezultata

U Gradskoj vijećnici prijem za zlatnog Matea Žugeca i trenera Emila Šanjeka

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.06.2022. 11:55

Zadnja izmjena: 21.06.2022. 12:03

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, gradonačelnik Neven Bosilj priredio je danas, u utorak, 21. lipnja 2022. godine prijem za gimnastičara Matea Žugeca i njegovog trenera Emila Šanjeka.

Bila je to prilika da gradonačelnik Bosilj čestita mladom Varaždincu, članu GK Vindija na izuzetnim rezultatima, medaljama sa Svjetskog gimnastičkog kupa, srebrnoj u Bugarskoj i zlatnoj u Sloveniji u disciplini konja sa hvataljkama. Uz simboličan poklon, grb Grada Varaždina u rukama anđela, gradonačelnik je nagradio ovaj izuzetan sportski uspjeh sa dodatnih 15 tisuća kuna.

Osim toga, na prijemu je bilo riječi o uvjetima u kojima trenira Mateo Žugec zajedno sa stotinjak mladih gimnastičara i gimnastičarki okupljenih u GK Vindija. Riječ je o privatnom prostoru u koji je uloženo dosta sredstava, rekao je trener Emil Šanjek, a gradonačelnik je najavio da će Grad Varaždin svakako voditi računa o tome da se osiguraju odgovarajući uvjeti za gimnastičke treninge.

Mateo Žugec putuje s velikim očekivanjima na Mediteranske igre. Sudeći prema rezultatima postignutima na Svjetskom kupu mladi varaždinski gimnastičar s velikim ambicijama može planirati i nastupe  na olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine te nakon toga u Los Angelesu 2028. godine.

Gradonačelnik je primio i poklon, originalni dres s potpisom Matea Žugeca koji će se naći u kolekciji varaždinskih sportskih memorabilija predviđenih za humanitarnu aukciju.

 

Komentari