IVANEČKI PARK

FOTO Pogledajte kako napreduje gradnja novog paviljona u ivanečkom gradskom parku

Objavljeno: 28.11.2020. 18:52

Zadnja izmjena: 28.11.2020. 19:02

Nakon što je jedno vrijeme bio posve raskopan zbog zemljanih radova na stazama i polaganja cijevi i električnih instalacija, tijekom proteklih mjesec dana ivanečki glavni park postupno dobiva novu vizuru.

Naime, izvođači su u međuvremenu tlakavcima opločili većinu glavnih i sporednih staza, a to je parku dalo novi i ljepš izgled.

Sada su u tijeku radovi na središnjoj točki, a to je gradnja novog paviljona na mjestu starog, koji je srušen.

- Novi paviljon oblikom će podsjećati na stari, no u konačnoj izvedbi bit će realiziran kao suvremen i inovativan objekt, kako u pogledu namjene, tako i pogledu novih materijala od kojih se gradi. Paviljon će biti sastajalište i centralna točka druženja svih ivanečkih generacija te otvorena pozornica za razne manifestacije i društvene događaje koje ovdje ubuduće planiramo održavati – poručio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić koji je jučer sa suradnicima iz gradske uprave obišao gradilište te o njihovu tijeku i načinu izvođenja razgovarao s Franjom Zgrepcem, direktorom tvrtke TTG, koja je izvođač radova.

Paviljon se gradi prema projektu Studija Nexar.

Radove usporedo izvodi i Ivkom d.d. Nakon što je u cijelom parku položio podzemne cijevi i instalacije za javnu rasvjetu te izbetonirao podloge za stupove, podignuo je i kandelabre s  kojih će biti rasvijetljen park. Trenutačno se čeka isporuka LED rasvjete, a slijedi i postavljanje novih klupa i koševa za smeće.

Vrijednost svih aktualnih radova u parku je gotovo 1,3 milijuna kuna.

Komentari