21 novčana potpora

FOTO: U Gradu Lepoglavi podijeljene su jednokratne novčane pripomoći za novorođenčad

Objavljeno: 24.11.2016. 14:03

Foto: Grad Lepoglava

Danas su se u Gradskoj vijećnici Grada Lepoglave po treći put ove godine okupile obitelji s novorođenom djecom kako bi im se podijelile jednokratne novčane potpore za male stanovnike.

Gradonačelnik Marijan Škvarić je uz svog zamjenika, Hrvoja Kovača ponosnim majkama poklonio bukete, a veselim mališanima prigodne poklone i novčanu potporu u iznosu od 1.500 kuna za prvo, 2.000 za drugo te 2.500 kuna za treće i svako sljedeće dijete u obitelji.

- Veliko je zadovoljstvo u Gradskoj vijećnici poželjeti dobrodošlicu najmlađim stanovnicima grada Lepoglave koji su njegova budućnost i zbog kojih provodimo brojne projekte želeći u našem gradu stvoriti uvjete za ugodan i kvalitetan život.  – rekao je gradonačelnik.

Jedan od tih projekata, a koji posebice zanima roditelje, je uređenje i adaptacija Dječjeg vrtića Lepoglava u okviru kojeg bi se stvorili uvjeti za rad jaslica. Projekt je spreman i samo se čeka otvaranje mjere Europske unije kojom bi se ostvarila sredstva za njegovu realizaciju.

Ovom je prigodom dodijeljena 21 novčana potpora novorođenima među kojima je bilo 13 djevojčica i 8 dječaka. Sredstva su osigurana gradskim proračunom u kojem je za tu namjenu ove godine  izdvojeno 150 tisuća kuna.

Nakon novčane potpore novorođenima, Grad Lepoglava kani sufinancirati boravak u vrtiću i predškoli, zatim prehranu u školi, nabavu udžbenika, te prijevoz. One koji svoje obrazovanje nastave na fakultetu očekuju i gradske stipendije.

 

 

Komentari