14. MEMORIJAL MIRKO ABRAMOVIĆ

U GSD Varaždin održat će se 48. međunarodno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždina i 14. memorijal Mirko Abramović

Objavljeno: 07.11.2018. 20:45

Zadnja izmjena: 07.11.2018. 20:48

Foto: HSTS

U petak, 9. studenog u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin počinje 48. međunarodno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždina i 14. memorijalni turnir Mirko Abramović.

Ukupno se prijavilo oko 470 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Mađarske, što je povećanje u odnosu na prethodne godine. Prijavljeno je i rekordnih 99 ekipa. Također, po prvi put na turniru će nastupiti i Katarci, a dosad nikad na ovom turniru nisu igrali natjecatelji izvan Europe.

U petak su na rasporedu ekipna natjecanja, u subotu pojedinačno najmlađi kadeti i kadeti, a u nedjelju pojedinačno mlađi kadeti i juniori.
- Malo nam je nezgodan termin jer se u posljednje dvije godine preklapamo s jakim turnirom u Mađarskoj, koji se boduje za svjetsku rang listu. Tako da će dio natjecatelja nastupati u Szombathelyu. No, jako smo zadovoljni s brojem sudionika, voljeli bi da tako bude i u budućnosti. - istaknut će Saša Suhodolčan, trener STK Varaždin, kluba koji je organizator ovog turnira.
Turnir je međunarodni, a najviše inozemnih natjecatelja dolazi iz susjednih zemalja. 
- Razgovarali smo da probamo privući više natjecatelja iz drugih zemalja, ne samo okolnih, te da se boduje za svjetsku rang listu. Nešto što ima Opatija Milenij Open, no odlučili smo se da ćemo zadržati sadašnji nivo. Probali smo ove godine organizirati i seniorski turnir, ali prebacili smo to za sljedeću godinu. Istodobno smo u potrazi smo za sponzorima jer bi nagrađivali najbolje u seniorskoj konkurenciji.

Gradonačelnik obećao pomoć oko rasvjete


Prošli tjedan svi klubovi u Varaždinu su imali sastanak s gradonačelnikom Ivanom Čehokom, gdje su mogli iznjeti svoje probleme. 
- Upoznali smo gradonačelnika Čehoka s problemom rasvjete. Naime, za vrijeme međunarodnog Croatia Opena moramo dodatno plaćati rasvjetu jer su rubni dijelovi dvorane slabo osvjetljeni. Što nam je znalo 'pojesti' trećinu turnirskog fonda. Načelno je dogovoreno da će grad to riješiti odnosno preuzeti na sebe, iako dvorana nije gradska - istaknuo je Suhodolčan.

Komentari