predavanje i praktična radionica

U Hrastovskom održana edukacija iz područja sigurnog rada na računalu i internetske sigurnosti

Objavljeno: 02.06.2016. 13:40

Zadnja izmjena: 02.06.2016. 13:42

U Poduzetničkom inkubatoru u Hrastovskom, održana je prva trosatna edukacija iz područja sigurnog rada na računalu i internetske sigurnosti pod nazivom „Stani. Razmisli. Razmisli. Klikni.“

Misao vodilja je pojava povećanog broja napada na računalne sustave tvrtki i državnih institucija na području naše i susjednih županija, čime je napravljena ogromna materijalna šteta. Prisustvovalo je desetak polaznika, predstavnika tvrtki s područja Grada Ludbrega.

Kroz predavanje i praktičnu radionicu polaznici su se na zabavan i pristupačan način upoznali s prijetnjama računalnog kriminaliteta, opasnostima korištenja modernih tehnologija i samim načinima kako potencijalne opasnosti izbjeći.

- Što se tiče predavanja i radionice same pohvale, nije dosadno već je edukativno, zanimljivo, poučno, a ujedno i zabavno. Samo tako nastavite i nadamo se da ćete uspjeti u određenom cilju.- rekao je Nino Kučina, jedan od polaznika edukacije.

Cilj edukacije je u potpunosti ostvaren, polaznici su educirani, svjesniji kako i na koji način zaštititi gospodarstvo, svoju zajednicu, tvrtku i na kraju sami sebe.

Zamisao je edukaciju održavati minimalno 2 puta mjesečno, a postoji i mogućnost organiziranja predavanja u drugim poduzetničkim centrima ili tvrtkama (IN HOUSE), te je prva održana edukacija početak niza predavanja na tu temu.

Komentari