Kasni dijagnosticiranje

U Hrvatskoj više od 1.000 djece boluje od autizma

Objavljeno: 10.04.2016. 13:28

Foto: SDFŽ

Povodom obilježavanja Svjetskog dana podizanja svijesti o autizmu, Forum žena SDP-a Varaždinske županije organizirao je u jutarnjim satima podjelu plavih balona i promotivnih letaka na varaždinskom Korzu.

Akciju su osim forumašica, podržali varaždinski dožupan Alen Kišić, te predsjednik Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije, Luka Zrinski.

SDP-ovke i SDP-ovci tako su se uključili u akciju koja se obilježava diljem svijeta, a cilj joj je skrenuti pozornost javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovog složenog poremećaja.

Prema podacima Registra za autizam, u Hrvatskoj je 1465 osoba s autizmom, a među njima je 1040 djece. Zbog kasnog dijagnosticiranja toga razvojnog poremećaja, procjenjuje se da je u Hrvatskoj zapravo između 8000 i 12 000 autističnih osoba.

- Ovom simboličnom akcijom potrudili smo se podsjetiti naše sugrađane s kojim sve problemima se susreću osobe s autizmom i njihove obitelji i nadamo se da smo u tome, barem nakratko, i uspjeli – ističe Livija Faić, predsjednica SDFŽ-a.

                

 

Komentari