GREENFIELD INVESTICIJA

U Industrijskoj zoni Ivanec BGW grupa gradi proizvodnu halu i poslovni objekt vrijedne 2.000.000 eura

Objavljeno: 02.04.2020. 19:08

Zadnja izmjena: 02.04.2020. 19:19

U Industrijskoj zoni Ivanec u tijeku je nova greenfield investicija „teška“ dva milijuna eura.

Na poslovnoj čestici ukupne površine 10.000 m2, koju je BGW Group d.o.o. prije nešto više od godinu dana otkupio od Grada Ivanca i Ivkoma d.d, ova ugledna tvrtka gradi proizvodnu halu površine 900 m2 te uz nju i vezan poslovni objekt na tri kata, koji će raspolagati s ukupno 1.500 m2 korisnog prostora.

Gradnja novih poslovnih objekata počela je u prosincu lani, a direktor Kristijan Danjko i više je nego zadovoljan napredovanjem radova koji je tvrtka povjerila Graditeljskom poduzeću MIPCRO.

Uz halu, gradi se i prateći prodajno-poslovni objekt. Nakon dovršetka, u nove će prostore biti preseljene obje tvrtke koje posluju u sklopu BGW grupe, a to su BGW Montaža, sa 70 radnika i BGW Electronics, sa 65 zaposlenih, a koji sada posluje u unajmljenom objektu u Poslovnoj zoni Ivanec-istok, pretijesnom za tvrtku u ekspanziji.

- U novoj hali u Industrijskoj zoni odvijat će se proizvodnja električnih ormara i transportnih traka za domaće i inozemno tržište. U poslovnom objektu koji gradimo kao aneks, u prizemlju će biti prodavaonica elektromaterijala i rasvjetnih tijela te prateći prostori za djelatnike, garderobe, kuhinju, prostor za alat, sanitarije i kotlovnicu. Na prvom će katu biti uredski prostori, a na trećem prostori za sastanke, otkriva direktor Danjko.

Bude li sve išlo predviđenim tijekom, sama gradnja trebala bi završiti do kraja listopada ove godine.

- Tada nam predstoji uređenje interijera za koje ćemo „potrošiti“ još dva mjeseca, tako da preseljenje planiramo u prosincu ove godine. Uz 135 sadašnjih radnika iz Montaže i Eletronicsa koje ćemo ovdje preseliti, otvorit ćemo i 20 novih radnih mjesta, najavio je Danjko.

Da ova perspektivna tvrtka na tome neće stati potvrđuje i njegova izjava o tome da se već u dogledno vrijeme planira ići u proširenje hale dogradnjom nove, s južne strane, pri čemu je postojeći objekt već prilagođen na način da omogući nesmetanu dogradnju.

Inače, pošto je riječ o greenfield investiciji, ulagači koriste i benefite Grada Ivanca predviđene za nova ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta u Industrijskoj zoni Ivanec, a koji će investitoru smanjiti troškove investicije.

Komentari