dva pitanja

Evo kada Ivančani izlaze na gradski referendum i što će ih se pitati

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.01.2022. 11:47

Zadnja izmjena: 21.01.2022. 11:47

Svih 15 vijećnika Gradskog vijeća Ivanec je prihvatilo prijedlog gradonačelnika Milorada Batinića te jednoglasno donijelo Odluku o raspisivanju lokalnog referenduma.

Prvi lokalni referendum u povijesti Grada Ivanca trebao bi se održati 20. veljače 2022. godine i na njemu će građanima biti postavljena dva pitanja:

  • Jeste li za da se ivanečki vodovodi i Ivkom-vode d.o.o. Ivanec PRIPOJE tvrtki Varkom d.d. Varaždin i da Varkom d.d. preuzme distribuciju vode na čitavom području Ivanca?
  • Jeste li za da se na odlagalište otpada Jerovec u Ivancu odlaže komunalni otpad iz grada Varaždina i 12 okolnih gradova i općina?

Građani će se izjašnjavati zaokruživanjem odgovora ZA ili PROTIV.

Gradonačelnik Milorad Batinić tvrdi kako bi dovoženje tzv. varaždinskog otpada imalo ''iznimno negativne posljednice'' na sve građane Ivanca te bi naposlijetku dovelo do toga da građani šireg ivanečkog kraja više nebi imali gdje odlagati vlastiti otpad, jer bi se dovozom vanjskog otpada kapaciteti Jerovca popunili. Uz to, Batinić je rekao kako bi temeljem nove Uredbe Vlade RH da se Ivkom- vode pripoje Varkomu Grad Ivanec kao dosadašnji većinski vlasnik (više od 58% vlasničkog udjela) izgubio tvrtku stvaranu više od 50 godina, a time i mogućnost da na svom području upravlja razvojem vodoopskrbe i odvodnje. 

 

Komentari