grad ivanec

​U Ivancu obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Objavljeno: 29.11.2023. 13:39

Zadnja izmjena: 29.11.2023. 13:41

Foto: GDCK Ivanec

Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Ivanec, Gradsko društvo Crvenog križa i Policijska postaja Ivanec zajedničkom su  informativno – edukativnom akcijom obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Tom je prilikom na gradskoj špici među građanima i prolaznicima provedena anketa o tome koliko su informirani o samom nasilju te znaju li kome ga treba prijaviti ukoliko su žrtve ili svjedoci nasilja. Službenica PP Ivanec građanima je podijelila informativno - edukativne letke o raznim oblicima nasilja, kako o nasilju među ženama tako i među mladima te nad starijim osobama. Ravnateljica i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Ivanec zainteresiranima su također podijelili letke i brošure na iste teme.

-Građani su pokazali znatan interes za ispunjavanjem ankete. Neki su nam ispričali svoja teška i neugodna iskustva, ali su isticali i uvriježene stereotipe, koji, nažalost, još uvijek snažno utječu na situaciju u društvu, a to je da se boje umiješati i prijaviti nasilje. Ponovno pozivamo da se svako uočeno nasilje prijavi najbližoj policijskoj postaji i zavodu za socijalni rad. O nasilju se ne smije šutjeti niti ga treba ignorirati - poručuje ravnateljica GDCK Ivanec Sanja Pajtak.

Komentari