interaktivna radionica

U Ivancu održana edukacija "Prvi koraci u privatnom poduzetništvu"

Grad Ivanec

Objavljeno: 15.07.2018. 11:00

Zadnja izmjena: 15.07.2018. 11:00

Šestosatnom edukacijom na temu „Prvi koraci u privatnom poduzetništvu – pravni i financijski savjeti i informacije za poduzetnike početnike i start up tvrtke“, u srijedu je, 12. srpnja, započela provedba aktivnosti na projektu Poslovne zone Ivanec d.o.o.

- Radi se o edukaciji koja je zamišljena kao interaktivna radionica, a koju poduzetnicima početnicima nudimo kao novu uslugu u sklopu EU projekta. Tema radionice odabrana je i definirana nakon detaljnog istraživanja konkretnih interesa i potreba poduzetnika na tržištu – istaknula je direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o., mr. sc. oec. Lana Labaš u uvodnom obraćanju okupljenima.

Edukacija je održana u Gradskoj vijećnici, a za sve zainteresirane poduzetnike i obrtnike bila je besplatna. Konstruktivno savjetovanje popraćeno aktualnim i prijeko potrebnim informacijama za poduzetnike i obrtnike početnike, osnovane 2016., 2017. i 2018. godine, održala je Irma Dračić iz tvrtke CAD – ING d.o.o. 

Obrađene su neke od najvažnijih tema koje se dotičupoduzetnika početnika. To su, prije svega, pitanja obveza poduzetnika prema državi i zaposlenicima te mogućnost podrške kroz poduzetničke potporne institucije. 

Pojedini sudionici, koji tek razvijaju svoje poduzetničkepothvate i ideje, mogli su saznati koji im se oblik registracije poslovnog subjekta najviše isplati te su naučili kako pravilno razraditi poslovni plan, a da pritom racionalno ocijene i procijene održivost i isplativost svoje poduzetničke ideje. Podsjetimo, ukupna vrijednost ovoga projekta je 522.957,53  kuna, a od toga je Zoni bespovratno odobreno 436.561,26 kuna.

Komentari