grad ivanec

U Ivancu održana sjednica Predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije

Objavljeno: 30.03.2022. 09:40

Zadnja izmjena: 30.03.2022. 09:40

Vatrogasna zajednica Grada Ivanca i DVD Ivanec jučer su bili domaćini 4. sjednice Predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, održanoj u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora.

Tom su prilikom istaknuli odličnu suradnju s Gradom koji svoje vatrogastvo tijekom protekle dvije godine prati dodatnim izdvajanjem novčanih sredstava te je u tom razdoblju u rad VZ-a i DVD-ova usmjereno 2 milijuna kuna za rad, modernizaciju voznog parka i pojačano opremanje tehničkom i osobnom opremom. Također, potpisan je i Sporazum između Grada Ivanca i Vatrogasne zajednice kojim je predviđen nastavak sredstava kojima će Grad omogućiti opremanje DVD-ova opremom te nabavu novih vatrogasnih ljestava.

Gradonačelnik Milorad Batinić rekao je kako su ulaganja u vatrogastvo potreba i nužnost kako bi se osnažile jedine operativne snage koje mogu na terenu odraditi sve vrste intervencija. Pozvao je Predsjedništvo VZ Županije da u razgovoru s mjerodavnim pokušaju dogovoriti da se teret dislokacije, pri čemu se u sezoni vatrogasna cisterna iz DVD-a Ivanec svake godine seli na Jadran, što smanjuje operativnu spremnost DVD-a, pokuša raspodijeliti i na druge DVD-ove.

Usvojeni su i programski dokumenti VZ-a za ovu godine, donesene su i odluke o sudjelovanju predstavnika VZ-a na raznim tematskim skupovima, o sufinanciranju boravka mladeži u pojedinim kampovima, riješene su zamolbe pojedinih vatrogasnih organizacija te iznesene informacije o sudjelovanju mladeži i pomlatka na više natjecanja i vatrogasnih olimpijadi i slično.

Komentari