grad ivanec

U Ivancu održano predavanje za umirovljenike na temu zapošljavanja

Objavljeno: 16.03.2023. 09:29

Zadnja izmjena: 16.03.2023. 09:29

U konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec jučer je održano informativno predavanje za umirovljenike na temu mogućnosti zapošljavanja umirovljenih osoba.

Predavanje je organizirala Poslovna zona Ivanec u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnim uredom Varaždin. Predstavnica zavoda Marina Ostrun okupljenima je predstavila mogućnosti zapošljavanja kroz djelatnosti u kojima se traži najveći broj radnika, kao i dosadašnje oglašavanje slobodnih radnih mjesta na kojima je bilo poželjno zapošljavanje umirovljenika, opće informacije o uvjetima rada te izvore informacija o slobodnim radnim mjestima.

Kako bi se osiguralo da umirovljenici zainteresirani za zapošljavanje dobiju sveobuhvatnu informaciju o tome što se događa s njihovom mirovinom ako se zaposle, koje oblike radnog odnosa mogu zasnovati te kako se oni zakonski reguliraju, predavanju su prisustvovale i predstavnice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Monika Hidek iz Područnog ureda Varaždin te voditeljica Ispostave Ivanec Ivana Cahun

- Bilo je i pitanja od strane okupljenih te rasprave, koja se s tematike zapošljavanja umirovljenih osoba proširila i na teme poput obiteljskih mirovina, tzv. COVID dodatka i sl. Obavještavamo sve umirovljenike, koji nisu bili u mogućnosti nazočiti predavanju, a zainteresirani su za neki oblik zapošljavanja, da se za sve informacije mogu obratiti u HZZ, Ispostava Ivanec (A. Georgijevića 1) i HZMO, Ispostava Ivanec (V. Nazora 6) - navode iz Grada Ivanca.

Komentari