grad ivanec

U Ivancu potpisan ugovo o dogradnji Dječjeg vrtića Ivančice

Objavljeno: 25.09.2023. 11:13

Zadnja izmjena: 25.09.2023. 11:13

Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca, i Klaudija Korade, direktorica tvrtke Kontura iz Varaždina potpisali su ugovor o dogradnji Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu. 

Gradonačelnik Batinić pritom je rekao da će se u krugu Dječjeg vrtića graditi četiri nova, međusobno povezana objekta za četiri jasličke skupine (od 1 do 3 godine), čime će se omogućiti upis novih 50-ak mališana. Dogradnja vrtića ugovorena je u iznosu od milijun eura, od čega investiciju sa 649.800 eura podupire ministarstvo iz sredstava NPOO-a. Sva ostala potrebna sredstva za ovu investiciju osigurat će se u proračunu Grada Ivanca.

- Što se tiče gradnje novog dječjeg vrtića u Radovanu, građevinska dozvola je stigla, a Grad prikuplja dokumentaciju potrebnu za raspisivanje postupka javne nabave za izvođenje radova. Dio potrebnih novčanih sredstava za gradnju već je osiguran u proračunu Grada Ivanca, a dio osigurava resorno ministarstvo, također kroz NPOO, i to u iznosu od 726.300 eura. Time će Grad Ivanec graditi istovremeno dva gradska dječja vrtića - rekao je Batinić.

Komentari