PRIPREMA OBILJEŽAVANJA OLUJE

U Ivancu pripremaju zanimljiv program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Objavljeno: 27.07.2020. 09:15

Zadnja izmjena: 27.07.2020. 09:19

Na sastanku koji se održao u župnom dvoru u Ivancu, predstavnici najužeg vodstva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec su s župnikom Kristijanom Stojkom usaglasili detalje obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, koji će se uz zanimljiv program održati u srijedu, 5. kolovoza u Ivancu.

Sukladno ranijim odlukama Središnjeg odbora, svečano obilježavanje 25. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja kojom je 1995. godine oslobođen veliki dio Hrvatske, obilježit će se u Ivancu u organizaciji UDVDR Ogranka Ivanec, a u suradnji s HVIDR-om Ivanec, župom Ivanec i Pčelarskom ulicom Čmalico Bednja.

Uz odavanje počasti poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima, svečanost se nastavlja od 9,30 sati, kada će u župnoj crkvi Svete Marije Magdalene u Ivancu biti služena sveta misa.

Po njezinu završetku na prostoru pored župne crkve sa svojim proizvodima predstavit će se Pčelarska udruga Čmalico, Bednja, te građane prigodno darivati sa 150 staklenki domaćeg meda sa zagorskih 'brega i travnjaka'.

To će ujedno građanima biti prigoda da porazgovaraju s medarima našeg kraja i pitaju sve što ih zanima o jednoj od najvažnijih, a napose specifičnoj grani stočarstva.

Završni dio obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja bit će na prostoru kompleksa Ribičkog doma, gdje će na kratkoj tribini biti prezentirana uloga hrvatskih branitelja našeg kraja u Oluji, kao i u cjelokupnom Domovinskom ratu.

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, cjelokupna će se svečanost održavati sukladno uputama i odlukama nadležnih institucija.

Komentari