Nova investicija

U Ivancu se gradi novi dom za starije i nemoćne kapaciteta 30 osoba

Objavljeno: 04.09.2019. 18:04

Zadnja izmjena: 04.09.2019. 18:26

U objektu u ivanečkoj Rajterovoj ulici (tzv. stari mlin), koji je napušten stajao od 2006. godine, u tijeku je nova investicija. 

Nakon kupnje zgrade površine 800 m2, u preuređenje u dom za stare i nemoćne krenuo je mladi poduzetnik Tomislav Križnjak iz Družbinca. Po struci inače viši medicinski tehničar, Križnjak već vodi Dom sv. Rozalije u Družbincu, koji je u vlasništvu njegove obitelji pa tako domom u Ivancu širi obiteljski posao.

Križnjak je istaknuo kako se za Ivanec odlučio upravo zato jer na ivanečkom području manjka kapaciteta za smještaj starih osoba, a dio sredstava za preuređenje osigurao je kreditom.

- Ulaganja u građevinski dio iznose oko 1,7 milijuna kuna, pri čemu sam dio sredstava osigurao kreditom. Ovoj svoti treba dodati i troškove opremanja. Objekt će raspolagati i natkrivenom terasom, parkićem i parkiralištem, a cijeli će kompleks biti ograđen. U novom domu posla će naći sedam novih radnika. – kaže Križnjak te ističe kako sve  građevinske i obrtničke radove te opremanje planira dovršiti do kraja ove godine.

Dom će primiti 30 korisnika, uključujući polupokretne i nepokretne osobe. Raspolagat će s pet većih soba u prizemlji i osam soba na katu. Svaka je opremljena sanitarnim čvorom i kupaonicom, a na oba kata već su uređeni prostrani i svijetli dnevni boravci. Bude li sve teklo planiranim tempom, novi dom prve korisnike mogao bi primiti već početkom 2020.

 

Komentari