grad ivanec

U Ivancu se uređuje odvojak Preradovićeve ulice, evo kada se očekuje završetak radova

Objavljeno: 12.11.2022. 09:38

Zadnja izmjena: 12.11.2022. 09:38

Radovi koje je Grad Ivanec otvorio na uređenju odvojka Ulice Petra Preradovića, od Osnovne škole Ivanec prema obilaznici, kako navode iz Grada, napreduju planiranom dinamikom.

Sada se izvodi prva faza, u kojoj se grade prometnica i kolnik u punom profilu uz biciklistički i skate park, s nogostupima s obje strane ulice. Do sada su izvedeni radovi na oborinskoj odvodnji prometnice, a počelo je i postavljanje rubnjaka i donjeg nosivog sloja nogostupa. Idućih dana počinje i gradnja nogostupa uz SPAR (jednostrano), sve do obilaznice. Vrijednost radova u ovoj fazi je 465 tisuća kuna. Sljedeće godine kreće realizacija druge faze ovog projekta, koji obuhvaća dovršetak ulice u punom profilu, a uredit će se i manje parkiralište te okretište i stajalište za školski autobus.

- S obzirom na to da je na susjednoj površini u tijeku gradnjaskate i biciklističkog parka, uređenjem ovoga odvojka se ujedno usklađuje cjelovit projekt uređenja istočnog dijela Preradovićeve ulice i kompleksa između Osnovne škole i Dječjeg vrtića - rekao je prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Milorad Batinić.

Odvojak prema školi gradi se i uređuje prvenstveno za potrebe sigurnog dolaska učenika-putnika od okretišta autobusa do škole, ali i za potrebe roditelja koji autima dovoze, odnosno odvoze djecu iz škole i vrtića. Promet novim odvojkom odvijat će se jednosmjerno. Roditelji bi vozilima u krug škole ulazili iz Šabanove ulice, kratko stali kod škole da djeca uđu u auto, te bi potom izlazili na novi odvojak, prema obilaznici. Vikendom će se ograda zatvarati.

Komentari