poziv

U Ivancu se uskoro održava sastanak o zapošljavanju stranih radnika

Objavljeno: 08.11.2021. 18:24

Zadnja izmjena: 08.11.2021. 18:24

Foto: Ivančica d.d. Ivanec

Grad Ivanec poziva zainteresirane poduzetnike i obrtnike koji zapošljavaju ili planiraju zaposliti strane radnike na sastanak Poslovnog kluba Ivanec.

Kako navode iz Grada Ivanca, sastanak se organizira obzirom na trend povećanja zapošljavanja stranih radnika u poduzećima (i) na administrativnom području grada Ivanca te potrebu nalaženja određenih rješenja. Sastanak će se održati u utorak, 16. studenog, u Gradskoj vijećnici Ivanec s početkom u 18 sati.

Pošto je gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec na tu temu provela anketiranje u tvrtkama na području grada Ivanca, na sastanku će biti predstavljeni rezultati ankete "Otvorena pitanja vezana uz zapošljavanje stranih radnika". Nakon toga otvorit će se rasprava o nizu pitanja koje prate ovu problematiku kao što su broj zaposlenih stranih radnika, troškovi, problematika smještaja, poznavanje jezika, zakonski propisi itd.

Kako navode iz Grada, očekuju se konkretni prijedlozi poduzetnika i obrtnika o načinu na koji se Grad može uključiti u u pojedine segmente rješavanja problematike vezane uz dolazak stranih radnika.

Sudjelovat će vodstvo Grada Ivanca na čelu s gradonačelnikom Miloradom Batinićem, predstavnici Poslovne zone Ivanec d.o.o. s direktoricom Lanom Labaš, a sudjelovanje je najavila i predsjednica Nadzornog odbora Ivančice d.d. Nada Zver, koja je i pokrenula ovu inicijativu.

Dolazak je potrebno najaviti na tel. 492-870 (042) ili na e-mail: [email protected] najkasnije do petka, 12. studenog do 12 sati.

Broj sudionika je ograničen, a sudionici se mole za pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera.

Komentari