grad ivanec

U Ivancu traju pripreme za otvaranje novih 20 hektara građevinskog zemljišta

Objavljeno: 12.05.2022. 13:18

Projektna dokumentacija za uređenje cestovne infrastrukture u novoj građevinskoj zoni "Gmajna" koju je Grad Ivanec naručio tijekom protekle godine u završnoj je fazi, odnosno pred ishođenjem lokacijske dozvole.

Nakon toga, krenut će se i s ishođenjem građevinskih dozvola. U planu je da se najprije krene s polaganjem podzemne infrastrukture (kanalizacija, voda, struja, DTK mreža i ostalo), a nakon toga će se, u prvoj fazi, početi s uređenjem šljunčanih cesta. Uskoro se očekuje i prezentacija projektnog rješenja i početak dogovora s vlasnicima oko otkupa zemljišta.

Grad Ivanec u zoni "Gmajna" planira urediti tri kilometra novih cesta, čime se otvara oko 20 hektara novog atraktivnog građevinskog područja. U perspektivi se cijela ova zona planira urediti po uzoru na zonu C-3 (Preradovićeva ulica). Inače, u ovoj zoni gradnja je već počela (trenutačno se grade tri objekta), a u najavi je i gradnja sedam novih, od kojih je jedan poslovni.

- Za dva do tri tjedna kreću i pripremni radovi za polaganje vodovodne i plinske mreže u produžetku Vrtne ulice, što je Grad Ivanec već dogovorio s Ivkom-vodama i Ivkom-plinom - rekao je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Komentari