U Ivancu su u tijeku radovi na gradnji okvira od stupova i greda, nosivog element za biljke penjačice, pod koje će se smjestiti kontejneri za komunalni otpad te  tzv. zeleni otoci, odnosno spremnici za odvojeno prikupljanje reciklažnog otpada - plastike, stakla i papira.

Pergole će biti podignute na ukupno 17 lokacija na javnim površinama u užem gradskom centru. Gradska uprava taj je posao povjerila svom komunalnom poduzeću Ivkomu, koji je proveo natječaj te posao, kažu iz Grada, ponudio najpovoljnijem ponuđaču. Trenutačno se na više lokacija obavljaju zemljani radovi i radovi na gradnji temelja.

Njihova ukupna vrijednost je 369 tisuća kuna, a završetak svih radova očekuje se u drugoj polovici rujna.

Ovaj projekt pokrenuo je Grad Ivanec, odnosno gradonačelnik Milorad Batinić, kako bi se gradski prostor urbano uredio. Naime, kontejneri sa smećem, koji su sada smješteni na neadekvatno uređenim mjestima pokraj stambenih zgrada, kažu iz Grada, „nimalo ne doprinose urednom izgledu užega gradskog centra“.

Kako bi se takva slika izmijenila te gradski prostor primjereno uredio, pokrenut je projekt gradnje pergola. Nakon što se podignu, pod njih će se skloniti spremnici za otpad, a oko pergola će se zasaditi brzorastuće biljke penjačice (klematis, kozja krv, jasmin, tekoma), koje će biti estetski ukras, ali i prirodna zelena zaštita, koja će sprječavati pogled na kontejnere. Za svaku pergolu uredit će se i adekvatan prilaz komunalnom vozilu Ivkoma.

Ključne riječi: ivanec, Ivanec, pergoli,

Komentari

17.08.2016. 10:35h Zadnja izmjena: 17.08.2016. 10:35

Foto: Grad Ivanec