grad ivanec

U Ivancu večeras plesnjak u parku, zipline i penjačka stijena, sutra glazba i vatromet

Objavljeno: 24.06.2022. 19:09

Zadnja izmjena: 24.06.2022. 20:14

Danas i sutra Ivanec mnoštvom raznih manifestacija obilježava Dan grada, 24. lipnja.

U gradskom parku postavljena je zipline i penjačka stijena, koje će djeci i svim ostalim zainteresiranima na raspolaganju biti od danas poslijepodne do nedjelje. Djeca i mališani, također od danas do nedjelje u prije i poslijepodnevnim te navečer do 21 sat mogu uživati u igri na raznim animatorskim spravama i "napuhancima". Premijera filma o Elvisu Presleyu večeras počeo je u 19:30 sati, a organiziran je i Ivanečki plesnjak, pa svi koji žele zaplesati večeras će doći na svoje.

Sutra, u subotu, 25. lipnja, dođite na Ivanečki kotlić i zabavljajte se uz jedinstveni kuharski štimung. Također, KUD R. Rajter Ivanec bit će domaćin Smotre zborova "Poleg jedne velke gore". U 18:30 u župnoj crkvi Ivanec bit će svečana misa, a u večernjem dijelu programa okupljene će od 20 sati zabavljati tamburaški sastav Svita. Oko 22:30 slijedi tradicionalni vatromet u čast Dana grada, a nakon toga koncert Đanija Stipaničeva. A nakon njega, do sitnih sati, ponovo tamburaši Svite.

Sva djeca koja dođu u park u subotu i nedjelju prijepodne moći će razgledati izložbu malih životinja Društva Fauna; usto očekuju ih i zanimljivi doživljaji i pokusi koje za njih priređuje Tinker Labs, dok će posjetiteljima gđa Nada Posavec na jednom štandu prikazati svoje cvijeće.

Program Dana grada završava u nedjelju, 26. lipnja, kada je u Salinovcu na rasporedu 10. malonogometni turnir Drago Ribić – Riba. Na vrhu Ivančice bit će tradicionalna sveta misa u povodu blagdana sv. Ivana Krstitelja, a uz mnoštvo planinara i izletnika, toga dana na vrh Ivančice pješice kreće i gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem.

Komentari