evo detalja

U Ivancu za roditelje mališana do 2 godine i osobe s problemom inkontinencije odvoz pelena besplatan

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.03.2019. 15:13

Zadnja izmjena: 03.03.2019. 15:18

Izmijenjenom i dopunjenom Odlukom o pružanju javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada koju je donijelo Gradsko vijeće Ivanec, usluge plaćanja odvoza pelena oslobođeni su roditelji koji imaju jedno ili više mališana u dobi do 2 godine te bolesne osobe koje pate od inkontinencije.

Riječ je o otpadu koji se u pravilu odlaže u miješani komunalni otpad, a koji, s obzirom na količinu, korisnicima povećava broj odvoza, a samim tim i cijenu usluge. Kako poručuju iz Grada, besplatnim odvozom te kategorije otpada, direktno se na ruku ide roditeljima mališana i bolesnim osobama na način da te troškove podmiruje iz proračuna.

Što učiniti kako biste ostvarili pravo na besplatan odvoz pelena?

Svi korisnici koji imaju jedno ili više djece u dobi do 24 mjeseca i obitelji čiji je član osoba s problemom inkontinencije, Ivkomu d.d. trebaju uputiti pisani zahtjev kojim traže dodjelu dodatnog spremnika za odlaganje otpadnih pelena. Dodatni spremnici mogu se zatražiti samo za obračunsko mjesto na kome se obavlja primopredaja miješanog komunalnog otpada.

Promjenu vezanu uz mjesto korištenja javne usluge potrebno je Ivkomu javiti u roku od 15 dana.U spremnik za pelene zabranjeno odlaganje drugih vrsta komunalnog otpada. Pisanom zahtjevu za ostvarenje prava na oslobađanje plaćanja javne usluge za dodatne spremnike za odlaganje pelena prilaže se rodni list za svako dijete. Za osobu s problemom inkontinencije, dostavlja se liječnička potvrda.

Komentari