U ivanečkoj osnovnoj školi osnovan volonterski klub

Objavljeno: 12.10.2015. 10:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Osnovna škola Ivanec

OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec poznata po brojnim humanitarnim i građanski osviještenim akcijama dodala je svojem radu novu dimenziju osnivanjem Iksića – volonterskog kluba OŠ Ivanec.

Osnivački sastanak Iksića – volonterskog kluba OŠ Ivanec održan je 7. listopada. Učenike su pozdravile koordinatorice volontera Suzana Jagić i Melita Brodar. Tom se prilikom okupilo 35 učenika petih, sedmih i osmih razreda koji su popunili prijavnicu za pristupanje klubu. Učenicima je rečeno da se u Klub mogu uključiti svi koji žele raditi na pozitivnim promjenama u školi i zajednici u kojoj žive.

Naglašeno je da se volonterski rad ne plaća, ne zato jer ne vrijedi, nego zato što je neprocjenjiv jer daje osjećaj radosti pomaganja onima kojima je to potrebno. Klubu se može pristupiti tek uz suglasnost roditelja. Mali će volonteri podijeliti dalje prijavnice drugim učenicima, učiteljima i roditeljima.

Na osnivačkom sastanku predstavljen je plan rada Volonterskog kluba za 2015./2016. Kao koordinatori volontera sudjeluju još učiteljice Dragica Friščić, Renata Papec, Nataša Roginek, Silvija Čavlek, učitelj Marko Šafran, pedagoginja Vesna Vitez, defektologinja Iva Kelemen i ravnatelj Damir Jagić. Volonterski klub OŠ Ivanec prijavljen je u bazu volontera Volonterskog ureda Međimurja.

Na Međunarodni dan starijih osoba osnovnoškolci volonteri su već spremili prigodan dar za Caritasov dom Ivanec i najavili buduću suradnju, dok je V. d razred pokrenuo volontersku inicijativu „Prostor za prijatelja“ koja je predstavljena i u natječaju „Otisak srca“.

Već otprije poznata po pomaganju svojim učenicima, udrugama lokalnog karaktera Nada i Sunce, Gradskom Crvenom križu, Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda, iznimno uspješnom sudjelovanju u UNICEF-ovoj akciji Škole za Afriku ili gradskim akcijama poput Zelene čistke, škola je svoj volonterski rad kroz osnivanje spomenutog kluba i službeno potvrdila.

Komentari