MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR

U Kamenici, Jerovcu i Žarovnici održat će se 13. memorijalni turnir sjećanja na Tomu Jambora, Stjepana Vusića i Josipa Kapustića

Objavljeno: 20.07.2018. 12:01

Zadnja izmjena: 20.07.2018. 12:06

U Kamenici, Jerovcu i Žarovnici 24. i 25. kolovoza održat će se 13. memorijalni turnir sjećanja na Tomu Jambora, Stjepana Vusića i Josipa Kapustića.

Dvodnevna  manifestacija započet će jutarnjom procesijom, odavanjem počasti kod spomen obilježja u Kamenici, te Svetom misom, a nastavit će se na groblju u Kamenici.

U 17 sati na rasporedu je tradicionalni nogometni susretu djece u Jerovcu između Ivančice i Lepoglave, te svečanost otvaranja memorijalnog turnira.

U nedjelju na igralištu u Žarovnici održat će se seniorski turnir s počektom u 17 sati. Kotizacije na turniru nema, pobjedniku će pripasti prijelazni i pokal u trajno vlasništvo, drugo i trećeplasirani timovi osvajaju pokale, a nagrade će biti uručene i najboljem strijelcu i golmanu.

Turnir organiziraju i provode Hrvatski časnički zbor Ivanec, HVIDR-a Ivanec, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, uz pomoć Mjesnih odbora Žarovnica i Jerovec, DŠR Žarovnica i župa Kamenica.

Pokrovitelji su Ministarstvo hrvatskih branitelja, te gradovi Ivanec i Lepoglava, a pomoći će i sponzori i donatori.

 

Stjepan Vusić poginuo je 18. studenog 1991. u Borovu Naselju prilikom pokušaja proboja iz opkoljenog Vukovara, a Tomo Jambor i Josip Kapustić, zajedno s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara, civila i drugih, mučki su ubijeni dva dana kasnije od strane srpskih terorista na farmi Ovčara kod Vukovara.

Komentari