VATROGASCI LEPOGLAVE

U Kamenici održana velika smotra vatrogasnih snaga Grada Lepoglave

Objavljeno: 23.08.2020. 18:33

Zadnja izmjena: 23.08.2020. 18:33

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kamenica ove godine obilježava 80 godina postojanja. 

Kako bi se ipak obilježilo osam desetljeća postojanja kameničkog vatrogasnog društva organizirana je u Kamenici 22. kolovoza smotra vatrogasnih snaga Grada Lepoglave koja je na jednom mjestu okupila vatrogasce iz dobrovoljnih vatrogasnih društava koja čine Vatrogasnu zajednicu Grada Lepoglave – Lepoglave, Kamenice, Višnjice i Kaznionice.

- Kontinuirano, zahvaljujući prije svega Gradu Lepoglavi i gradonačelniku Marijanu Škvariću, ulažemo u razvoj našeg vatrogasnog društva koje je ove godine nabavilo novi vatrogasni kombi, a odrađene su sve pripreme i pribavljena je dokumentacija za početak rušenja postojećeg zadružnog doma i početak izgradnje novog vatrogasno-društvenog doma u Kamenici – istaknuo je predsjednik DVD-a Kamenice Zorislav Rodek.

Značajnu obljetnicu DVD-a Kamenice kameničkim je vatrogascima čestitao gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši zadovoljstvo djelovanjem svih vatrogasaca s područja Grada Lepoglave.

- Da brinemo o vama i razvoju vatrogastva govore i ulaganja u vatrogastvo. Nabavili smo respektabilno navalno vatrogasno vozilo za DVD Lepoglavu, kombi vozilo za DVD Kamenicu, a uskoro stiže još jedno navalno vozilo u DVD Višnjicu. Započinjemo s projektom izgradnje vatrogasno-društvenog doma u Kamenici, pripremili smo projekte za energetsku obnovu vatrogasnog doma u Višnjici te čekmo otvaranje natječaja, a također smo pripremili i svu dokumentaciju za početak realizacije projekta izgradnje vatrogasnog centra u Lepoglavi. Riječ je o investicijama od oko 20 milijuna kuna – istaknuo je gradonačelnik Škvarić te vatrogascima dodijelio još jednu značajnu gradsku donaciju vatrogasne opreme. Riječ je o potopnim pumpama za ispumpavanje vode, vrijednim ukupno 22.000 kuna, koje je gradonačelnik ovom prigodom dodijelio trima vatrogasnim društvima s područja Grada Lepoglave – DVD-u Lepoglavi, DVD-u Kamenici i DVD-u Višnjici. 

Komentari